Bewegen

Volgens de beweegnorm zouden kinderen dagelijks twee keer een half uur intensief bezig moeten zijn met bewegen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld buitenspelen, wandelen, fietsen of zwemmen. Door kinderen voldoende te laten bewegen wordt de kans op gezondheidsproblemen zoals vermoeidheid, overgewicht, diabetes en depressie kleiner. Ook het risico op hart- en vaatziekten wordt verminderd.

De voordelen van bewegen

Naast de gezondheid van je kind zitten er nog veel meer voordelen aan voldoende beweging. Bewegen heeft voor kinderen een positieve invloed op het vermogen om te leren. Daarnaast verbetert voldoende beweging de motoriek, coördinatie en het reactievermogen. Kinderen leren ook beter met elkaar omgaan en krijgen meer zelfvertrouwen.

Beweegprogramma’s van KidSense

KidSense stimuleert de ontwikkeling en gezondheid van kinderen. Er zijn speciale beweegprogramma’s die kinderen kunnen volgen. Deze programma’s zorgen ervoor dat je kind bewegen leuker gaat vinden, meer zelfvertrouwen en een betere conditie zal krijgen.

Ook wanneer je kind motorische of gedragsproblemen heeft kun je bij ons terecht. Onze therapeuten zijn gespecialiseerd in het omgaan met kinderen met problemen. Wij zien dit als een uitdaging en gaan graag met jou en je kind aan de slag.

Bij Kidsense kijken we verder!
  • We pakken het totaal plaatje aan en kijken naar de 3 peilers bewegen, voeding & gedrag.
  • De problematiek van uw kind wordt op alle 3 deze factoren onderzocht om zo het probleem vanaf de basis op te lossen.
  • We vertellen u graag nog veel meer over onze onderscheidende werkwijze!
  • kind bewegen voetbal
  • Kleuter op step
Contactgegevens
Maak een afspraak

Maak meteen een afspraak of stuur een appje!

Je wordt doorverwezen naar de WhatsApp van Medanzo.