Powerkids, sporten voor kinderen met Autisme

Bewegen is voor ieder kind belangrijk voor de gezondheid en het leervermogen. Sporten biedt de mogelijkheid om het zelfvertrouwen en sociale contacten te ontwikkelen. Voor kinderen met ASS (Autismespectrumstoornis) is het sporten en het leren van een nieuwe vaardigheden in bewegen vaak iets moeilijker. Hierdoor kan het zijn dat ze op het gebied van sport niet goed met hun leeftijdsgenootjes mee kunnen komen. Bijvoorbeeld als laatste worden gekozen bij gym of vaker wissel zitten bij voetbalwedstrijden. Dit motiveert niet om te bewegen en te sporten, terwijl dit juist erg belangrijk is om de bewegingsvaardigheden onder de knie te krijgen.

Bewegen en Sporten met ASS

Sporten binnen een sportvereniging is een grote uitdaging voor kinderen met autisme. Er zijn veel prikkels, er wordt een groot beroep gedaan op sociale interactie. Daarbij moeten ze ook nog nieuwe beweegvaardigheden leren!

Om dit toch voor elkaar te krijgen is het fijn als er begeleiding is die begrijpt wat het kind nodig heeft, en de omgeving en de training hierop aan kan passen. Daarnaast is het fijn om met andere kinderen te sporten die dezelfde behoeftes en steun nodig hebben.

Dit motiveert om te gaan sporten, maar ook blijven sporten en de bewegingsvaardigheden uit te breiden. Doordat de therapeuten bij Powerkids veel ervaring hebben met ASS, krijgen kinderen de juiste ondersteuning en begeleiding die ze nodig hebben!

Therapeuten

Remy
Remy is werkzaam als neurologisch fysiotherapeut. Hij heeft ervaring opgedaan met het behandelen van motorische problematieken bij ZMLK kinderen op de basisschool en heeft jaren groepstraining gegeven aan gehandicapten.

Annelotte
Annelotte werkt als kinderfysiotherapeut. Ze helpt kinderen met het verbeteren van de motoriek, als ze klachten ervaren tijdens het bewegen of problemen ervaren met prikkelverwerking. Naast het werken in de praktijk heeft ze ook gewerkt op een kinderdagcentra voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand, Ernstig Meervoudig Beperking (EMB) en autisme.

Kosten

Er is een eigen bijdrage van toepassing van 15,00 euro per maand. Een verwijsbriefje is niet nodig. Meer informatie over de kosten van Powerkids? Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Powerkids proefles volgen?

Aanmelden kan eenvoudig via Info@kidsense.nl
Elke dinsdagmiddag van 16.00-16.45
Locatie: Archimedesbaan 2 – Nieuwegein

Bij Kidsense kijken we verder!
  • We pakken het totaal plaatje aan en kijken naar de 3 peilers bewegen, voeding & gedrag.
  • De problematiek van uw kind wordt op alle 3 deze factoren onderzocht om zo het probleem vanaf de basis op te lossen.
  • We vertellen u graag nog veel meer over onze onderscheidende werkwijze!
Contactgegevens
Maak een afspraak

Maak meteen een afspraak of stuur een appje!

Je wordt doorverwezen naar de WhatsApp van Medanzo.