Baby oefening liggend met fysio

Orthopedische aandoeningen

De oorzaak van de problemen ligt in het bewegingsapparaat van het kind bij kinderen met een orthopedische aandoening.

In het bewegingsapparaat zitten de gewrichten, spieren en pezen. Soms kunnen we problemen al vanaf de geboorte zien, zoals bijvoorbeeld een klompvoetje. Maar het kan ook pas op latere leeftijd zichtbaar worden dat er problemen zijn bij de motorische ontwikkeling. De kinderfysiotherapeut staat klaar om je kind te helpen bij de ontwikkeling van de beweeglijkheid, mobiliteit en kracht.

Wat zijn orthopedische aandoeningen?

Orthopedische aandoeningen zijn afwijkingen in het bewegingsapparaat, infecties, aangeboren afwijkingen zoals een klompvoet, gewrichtsaandoeningen, tumoren, gewricht stoornissen, botbreuken of groeistoornissen zoals dwerggroei. Kinderen kunnen op allerlei manieren worden beperkt in hun bewegingsvrijheid, kracht en conditie.

Onderzoek

Wij onderzoeken in het eerste gesprek welke hulp er nodig is voor je kind. Vervolgens worden de mogelijkhedenheden en problemen van het kind geobserveerd afhankelijk van het niveau. Daarna wordt de beweeglijkheid en spierkracht onderzocht.

Therapie

Kinderen die problemen hebben met mobiliteit, functionaliteit of kracht leren van de kinderfysiotherapeut omgaan met hun klacht. Maar daarnaast geven we ook de ouders uitleg en instructies. Zij zijn ook altijd aanwezig bij de behandeling zodat ze goed kunnen zien hoe de oefeningen moeten worden uitgevoerd en hier dus ook thuis mee geoefend kan worden. De kinderen leren bijvoorbeeld opnieuw traplopen, met krukken lopen of een transfer van bed naar een stoel te maken. Hierdoor worden ze zelfredzamer en zelfstandiger. Ook kinderen die een ongeval gehad hebben of die geopereerd zijn kunnen hier veel baat bij hebben.

Bij Kidsense kijken we verder!
  • We pakken het totaal plaatje aan en kijken naar de 3 peilers bewegen, voeding & gedrag.
  • De problematiek van uw kind wordt op alle 3 deze factoren onderzocht om zo het probleem vanaf de basis op te lossen.
  • We vertellen u graag nog veel meer over onze onderscheidende werkwijze!
  • Bewegingsoefening kind
  • Fysiotherapeut en baby
Contactgegevens
Maak een afspraak

Maak meteen een afspraak of stuur een appje!

Je wordt doorverwezen naar de WhatsApp van Medanzo.