Orthopedische aandoeningen peuters

Bij kinderen met orthopedische aandoeningen ligt de oorzaak van de problemen in het bewegingsapparaat van het kind.

Het bewegingsapparaat bestaat uit spieren, pezen en gewrichten. Sommige problemen zijn vanaf de geboorte zichtbaar, denk aan bijv. klompvoetjes. Andere problemen manifesteren zich later in de motorische ontwikkeling. De kinderfysiotherapeut helpt je kind met de ontwikkeling van beweeglijkheid, kracht en mobiliteit.

Wat zijn orthopedische aandoeningen?

Dit zijn afwijkingen in het bewegingsapparaat, infecties en ontstekingachtige gewrichtsaandoeningen, aangeboren afwijkingen ( klompvoet, heupdysplasie…), tumoren, botbreuken, groeistoornissen zoals dwerggroei, gewricht stoornissen of ontstekingachtige gewrichtsaandoeningen. Kinderen kunnen op allerlei manieren worden beperkt in hun bewegingsvrijheid, kracht en conditie.

Onderzoek

De kinderfysiotherapeut onderzoekt tijdens het anamnese gesprek welke hulp je kind nodig heeft. Het onderzoek dat volgt, bestaat uit een observatie van de mogelijkheden en problemen van het kind op vaardigheidsniveau. Daarna worden de spierkracht en de beweeglijkheid onderzocht.

Therapie

We leren de kinderen tijdens de behandelingen om gaan met hun klacht. We zorgen dat ze een stukje zelfstandiger worden door ze bijvoorbeeld te leren lopen met krukken of een transfer te maken van het bed naar een stoel. De ouders of verzorgers van de kinderen zijn altijd aanwezig bij de behandelingen waardoor ook zij goed meekrijgen hoe de oefeningen gaan. Zo kan er ook thuis geoefend worden. Daarnaast kan ook de spierkracht en mobiliteit getraind worden.
Ook kinderen die een ongeval gehad hebben of die geopereerd zijn, kunnen veel baat hebben van kinderfysiotherapie.

Bij Kidsense kijken we verder!

  • We pakken het totaal plaatje aan en kijken naar de 3 peilers bewegen, voeding & gedrag.
  • De problematiek van uw kind wordt op alle 3 deze factoren onderzocht om zo het probleem vanaf de basis op te lossen.
  • We vertellen u graag nog veel meer over onze onderscheidende werkwijze!
  • orthopeutisch
Contactgegevens
Maak een afspraak

Maak meteen een afspraak of stuur een appje!

Je wordt doorverwezen naar de WhatsApp van Medanzo.