Bal overgooien autisme

Autisme

Kinderen met een autismespectrumstoornis (ASS) ervaren vertraging in de ontwikkeling van basisvaardigheden op bepaalde gebieden. Zo vinden ze communiceren vaak moeilijk en is sociale omgang lastig. Ze hebben beperkte en herhaalde gedragspatronen. Bij kinderen met autisme is het belangrijk om het leven overzichtelijk te maken. Het doel is dat het kind veiligheid ervaart, doordat hem of haar voorspelbaarheid en duidelijkheid wordt geboden. Dit geeft een basis waarop een gezonde en adequate (motorische) ontwikkeling kan worden gestimuleerd.

Een vroege diagnose helpt kinderen met autisme

De symptomen van ASS beginnen vaak laat in de babytijd of vroeg in de kindertijd. Autisme bij peuters kan echter niet altijd direct opgemerkt worden. Vaak wordt het pas duidelijk als het kind ouder is. Symptomen verschillen van licht tot ernstig. Onderzoek toont aan dat een vroege interventie bij kinderen met ASS kan helpen om belangrijke vaardigheden aan te leren en te verbeteren. Een vroege diagnose kan een kind met ASS dus helpen om zoveel mogelijk resultaat te behalen.

Fysiotherapie autisme

Onze kinderfysiotherapeut begeleid kinderen met autisme vanaf de vroege kindertijd. Ons uitgangspunt in de behandeling is dat de hulpvraag van de ouders en het kind centraal staan. Fysiotherapie bij autisme kan helpen om de dagelijkse activiteiten (op school) te verbeteren, de motoriek te verbeteren en fitheid en uithoudingsvermogen te verhogen. We werken samen met jou aan doelen om je kind te zo volledig mogelijk te laten deelnemen aan de dagelijkse routines. Daarnaast is er een sportgroep gericht op kids met ASS, powerkids! Wil je meer informatie over fysiotherapie bij autisme? Neem dan gerust contact op.

Bij Kidsense kijken we verder!
  • We pakken het totaal plaatje aan en kijken naar de 3 peilers bewegen, voeding & gedrag.
  • De problematiek van uw kind wordt op alle 3 deze factoren onderzocht om zo het probleem vanaf de basis op te lossen.
  • We vertellen u graag nog veel meer over onze onderscheidende werkwijze!
Contactgegevens
Maak een afspraak

Maak meteen een afspraak of stuur een appje!

Je wordt doorverwezen naar de WhatsApp van Medanzo.