Kinderfysiotherapie baby

Ontwikkelingsproblemen

Wanneer je kind problemen heeft met zijn of haar ontwikkeling dan kunnen de kinderfysiotherapeuten van KidSense begeleiding en behandeling aanbieden. Bij iedere leeftijdscategorie van je kind kunnen ontwikkelingsproblemen voorkomen.

Bij baby’s kun je hierbij denken aan een voorkeurshouding wat tot een afgeplat hoofdje kan leiden, maar ook een kindje wat niet kruipt maar een billenschuiver is. Het is van groot belang dat het kruipgedrag van kinderen gestimuleerd wordt omdat dit belangrijk is voor de latere ontwikkeling. Maar ook wanneer je kindje zich gewoonweg trager ontwikkelt dan leeftijdsgenootjes kan het zijn dat kinderfysiotherapie kan bijdragen.

Bij peuters kan er ook sprake zijn van trage motorische ontwikkeling, maar ook een afwijkend looppatroon of overmatige lenigheid. Het niet zindelijk kunnen worden kan op deze leeftijd eveneens een issue zijn die aandacht verdient.

Bij basisschoolkinderen kunnen er ook nog steeds zindelijkheidsproblemen voorkomen. Maar ook houdingsafwijkingen komen veelvuldig voor, zeker bij overmatig gebruik van telefoon of tablet. Een veel voorkomend probleem is schrijfproblematiek, een matige schrijfmotoriek is vaak een uiting van andere motorische of gedragsproblemen. De therapeuten van Kidsense kunnen helpen bij het oplossen van deze problemen.

Bij Kidsense kijken we verder!
  • We pakken het totaal plaatje aan en kijken naar de 3 peilers bewegen, voeding & gedrag.
  • De problematiek van uw kind wordt op alle 3 deze factoren onderzocht om zo het probleem vanaf de basis op te lossen.
  • We vertellen u graag nog veel meer over onze onderscheidende werkwijze!
  • Groente fruit gezonde voeding
Contactgegevens
Maak een afspraak

Maak meteen een afspraak of stuur een appje!

Je wordt doorverwezen naar de WhatsApp van Medanzo.