Druk gedrag bij kinderen
Druk gedrag hoort bij de leeftijd en de ontwikkeling van jouw kind. Het ene kind is van zichzelf onrustiger en beweeglijker dan het andere, dit gedrag kan volkomen normaal zijn. Het wordt echter een probleem als het kind voortdurend druk en hyperactief is, zich niet kan concentreren, impulsief is en slecht luistert.
Help, mijn kind is druk en luistert niet
Bij kinderen die steeds druk zijn, zien we dat het kind echt moeite heeft met stil zitten. Dit gaat vaak gepaard met veel lawaai. De kinderen eisen veel aandacht op en zijn snel afgeleid. We zien ook vaak bij deze drukke kinderen dat ze doen zonder er bij na te denken.
Kenmerken druk gedrag kind
De onderstaande kenmerken kunnen horen bij hyperactiviteit bij kinderen:
- Slechte concentratie
- Extreme beweeglijkheid
- Makkelijk ontstaan van driftbuien en woedeaanvallen
- Impulsief gedrag
- Praten soms aan een stuk door
- Rustig spelen is lastig
- Maken dingen soms kapot
Druk gedrag als gevolg van prikkelverwerkingsproblemen
Als een kind zintuigelijke prikkels niet goed kan verwerken, heeft het moeite met de sensorische informatieverwerking. De zintuigelijke signalen komen dan te sterk of te zwak binnen waardoor het kind een bepaald gedrag kan gaan vertonen. Dit kan zijn; frustratie, angst, boosheid, teruggetrokken of juist druk gedrag. Wanneer uw kind overgevoelig is voor prikkels, worden de voortkomende problemen vooral zichtbaar op school. Dit is een prikkelbare omgeving, zowel in de groep als op het speelplein.
Kinderfysiotherapie bij druk gedrag kind
Heb je een drukke peuter, kleuter of schoolkind? Dan kan een kinderfysiotherapeut van KidSense je helpen. Om een goed beeld te krijgen van jouw kind en de problemen wordt dit eerst duidelijk in kaart gebracht. Op basis hiervan stellen we een behandelplan op. Aan hele drukke kinderen wordt geleerd om hun lijf en bewegingen te “voelen”. Dat kan met massage, ontspanningsoefeningen, training van de zintuigen en de concentratie. Structuur en feedback zijn met name bij deze kinderen belangrijk.
Afspraak inplannen
Na aanmelding zal de behandeling zo snel mogelijk starten. Doorgaans wordt de behandeling binnen 48 uur gestart. Zo nodig komt de fysiotherapeut bij je aan huis. In sommige gevallen wordt dat zelfs aangeraden. Vergoeding van fysiotherapie zit in de basisverzekering, alle noodzakelijke behandelingen worden vergoed. Fysiotherapie gaat ook niet ten koste van het eigen risico.
Dit hebben we nodig
Voor fysiotherapie is geen verwijsbriefje nodig. Zorg wel dat je het burgerservicenummer van je kind bij de hand hebt. Na een telefoontje of aanmelding via het aanmeldformulier zal de fysiotherapeut snel de behandeling starten.
Behandelaar & Specialisaties bij Kidsense
Kidsense heeft en speciaal team van Kinderfysiotherapeuten, elk gespecialiseerd binnen een bepaald gebied. De kinderfysiotherapeuten zijn uitstekend opgeleid en volgen continue scholing om zodoende altijd de best mogelijke zorg te kunnen bieden.
Aangesloten bij alle verzekeringsmaatschappijen
Kidsense heeft contracten met alle verzekeringsmaatschappijen. Fysiotherapie wordt voor kinderen vergoed vanuit de basisverzekering. Een aanvullende verzekering is niet nodig. Ook een verwijsbriefje is in de meeste gevallen niet nodig, je kunt direct terecht. Fysiotherapie gaat bij kinderen ook niet ten koste van het eigen risico.